22 November 2011 Tags: , , 0 σχόλια

Τάρτα καπνιστού σολομού



Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού
200 γρ. καπνιστός σολομός
200 γρ. τυρί Philadelphia
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 αβγά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθος ψιλοκομμένος
πιπέρι
 

αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
 

Εκτέλεση:

Αρχικά βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες. Στρώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι. Ψήνουμε το φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, για να φτιάξουμε τη βάση.

Στη συνέχεια, κόβουμε τις φέτες του σολομού σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή μίξερ το τυρί Philadelphia με την κρέμα γάλακτος και τα αβγά. Προσθέτουμε το σολομό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την παρμεζάνα, και το πιπέρι.

Αδειάζουμε τη γέμιση στο μισοψημένο φύλλο και ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν ψηθεί η τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε σε μερίδες.

--------------------
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ένθετο Gourmet

No Response to "Τάρτα καπνιστού σολομού"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...