5 November 2011 Tags: , , 0 σχόλια

Τα παιχνίδια της παρέας !


Όλες οι εποχές είναι ιδανικές για συναντήσεις στο σπίτι παρέα με φίλους. Όταν το κρύο κάνει αισθητή τη παρουσία του και οι γιορτές σιγά σιγά πλησιάζουν, ή όταν το μπαλκόνι μας μυρίσει καλοκαίρι, τι καλύτερο από το να καλέσετε τους φίλους στο σπίτι σας για ένα χαλαρό ποτάκι, μια ωραία λιχουδιά, και ένα ωραίο επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα επιτραπέζια παιχνίδια δεν έχουν άνω όριο στο θέμα της ηλικίας. Δεν είναι μόνο για παιδιά. Ή καλύτερα, είναι κυρίως για μεγάλους. Το VipColours λοιπόν σας παρουσιάζει και σας προτείνει μερικά από αυτά.


ΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝ 


Έτσι βαφτίσατε το νησί που μόλις ανακαλύψατε μαζί με τους συντρόφους σας. Είστε οι πρώτοι κάτοικοί του, γι’ αυτό χτίζετε οικισμούς και κατασκευάζετε δρόμους. Και σιγά-σιγά αρχίζει η ανταλλαγή πρώτων υλών ανάμεσα στα χωριά και τις πόλεις. Άλλοτε ο πηλός υπάρχει σε αφθονία, άλλοτε υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πέτρες, και όλοι πάντα θέλουν περισσότερο μαλλί, ξυλεία και σιτάρι. Οι ευκαιρίες για πλουτισμό και εξάπλωση είναι πολλές – για εσάς, αλλά και τους συμπαίκτες σας. Σύντομα το νησί θα γεμίσει κόσμο, και η αναζήτηση γης και  πρώτων υλών θα γίνει όλο και πιο δύσκολη. Στο τέλος, ένα είναι το σίγουρο: μόνο ένας μπορεί να κυριαρχήσει στο Κατάν.

TRIVIAL PURSUIT DELUXE EDITION
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού, η κάθε κάρτα καλύπτει ένα ολόκληρο θέμα στην κατηγορία του. Επίσης υπάρχει διαβάθμιση στην δυσκολία των ερωτήσεων: οι δύο πρώτες ερωτήσεις κάθε κάρτας είναι «εύκολες» οι δύο επόμενες είναι «μέτριας δυσκολίας» και οι τελευταίες είναι «δύσκολες». Περιλαμβάνει 100 κάρτες από κάθε κλασική κατηγορία TRIVIAL PURSUIT: Γεωγραφία, Διασκέδαση, Ιστορία, Τέχνη και Λογοτεχνία, Επιστήμη και Φύση, Σπορ και Χόμπι.

RiSK
Το παιχνίδι στρατηγικής κατάκτησης του κόσμου που εντυπωσιάζει με την νέα του ανανεωμένη συσκευασία! Παιχνίδι στρατηγικής σκέψης, με ανανεωμένο χάρτη, νέα πιόνια και τρεις νέους τρόπους παιξίματος!

TABOO


Περιγράψτε το θέμα σας με 4 διαφορερικούς τρόπους. Χωρίς να πείτε τις λέξεις TABOO, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατό λιγότερες λέξεις, ζωγραφίζοντας το και λυγίζοντας ή στρίβοντας τον ευλυγιστούλη! Καλέστε πολλούς φίλους σπίτι και απολαύστε μια απίστευτη βραδιά με πολύ γέλιο. Σίγουρα θα ταξιδέψετε στα παιδικά σας χρόνια.

CLUEDOΤο μυστήριο που τόσο σας αρέσει να λύνετε ξανά και ξανά τώρα με περισσότερη αγωνία.  Είναι ένα πάρτι με τους συνήθεις ύποπτους και τον οικοδεσπότη να δολοφονείται. Αυτή τη φορά κανείς δεν περιμένει υπομονετικά για απαντήσεις. Ο δράστης απειλεί να χτυπήσει ξανά και οι κατηγορίες δίνουν και παίρνουν. Κάνε και εσύ μερικές και αποκάλυψε το σκάνδαλο για το οποίο σιγοψιθυρίζουν όλοι.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Πηγαίνετε στο κολέγιο ή ξεκινήστε μια καριέρα της επιλογή σας. Σκέφτεστε την οικογενειακή ζωή; Πάρτε αυτό το δρόμο και να δείτε πόσα παιδιά θα έχετε! Θα επιχειρήσετε να πάρετε τον επικίνδυνο δρόμο όπου περιουσίες μπορούν να κερδηθούν αλλά και να χαθούν; Κάντε ότι χρειάζεται για να συνταξιοδοτηθείτε με στυλ και πλούτο στο τέλος του παιχνιδιού. Γυρίστε τον τροχό της τύχης και να πάρτε μια διαδρομή κατά μήκος της οποίας πάρα πολλές οικογένειες έχουν απολαύσει για περισσότερα από 50 χρόνια! 

CRIMINALITA (ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ)


Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο...

Ο πυροβολισμός από το 45άρι αντηχεί σκίζοντας την ηρεμία του μικρού Ιταλικού χωριού. Η ημέρα θα αποκαλυψει την ταυτότητα ενός ακόμη θύματος της μαφίας. Ποιοι συμπαίκτες σας όμως είναι οι μαφιόζοι; Καλωςήρθατε στον κόσμο του Criminalita. Ενα παιχνίδι μπλόφας, στρατηγικής, διασκέδασης και ανατροπών για ολόκληρη την παρέα.

Ο Γιατρός θα προσπαθήσει να σώσει ζωές... Ο Ντετεκτιβ ζει επικίνδυνα ψάχνοντας για στοιχεία... Οι Πληροφοριοδότες ξέρουν χρήσιμα πράγματα... Ποιος όμως κατηγορεί ποιον και γιατί στο Παλέρμο;
 
VipColours: Επιτραπέζια παιχνίδια υπάρχουν άπειρα. Η κάθε παρέα κατά καιρούς "κολλάει" με κάποιο συγκεκριμένο. Είναι πιθανό σε κάποιο άλλο άρθρο να προτείνουμε κάποια άλλα. Περιμένουμε κι από εσάς να μας προτείνετε τα παιχνίδια που παίζετε με την παρέα σας

Τελευταία πινελιά: Το Criminalita είναι το γνωστό σε όλους Παλέρμο. Ψάξαμε και βρήκαμε ότι παλιά κυκλοφορούσε σαν επιτραπέζιο με κάρτες. Δυστιχώς δεν κυκλοφορεί πια, αλλά το VipColours έχει συλλέξει υλικό για το πως ήταν το παιχνίδι (οδηγίες, κανόνες, κάρτες) . Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, και δημιουργήστε τη δική σας έκδοση ! Email VipColours@gmail.com για πληροφορίες.

http://boardgamegeek.com/thread/404098/criminalita-phephtei-e-nhuchta-sto-palhermo


No Response to "Τα παιχνίδια της παρέας !"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...