Ρολλά με αραβικές πίτες [by Λένα]


Η δημιουργία τους είναι εύκολη και το αποτέλεσμα γευστικό και εντυπωσιακό. Συνοδεύονται ευχάριστα με λευκό κρασί και με διάφορα ποτά.

Υλικά

1 πακέτο αραβικές πίτες (μεγάλες)
200 γρ καπνιστό σολομό
250 γρ ζαμπόν
6 φέτες τυρί για τόστ
1 κονσέρβα τόνου
μαρουλόφυλλα
άνηθο
μαγιονέζα
βούτυρο φρέσκο
λεμόνι


Εκτέλεση
 

Συνταγή 1η
 

Αλείφουμε δύο αραβικές πίτες με μαγιονέζα, τις σκεπάζουμε με μαρούλι, αφού αφαιρέσουμε τα σκληρά σημεία, και απλώνουμε το σολoμό. Τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι. Μπορούμε να στάξουμε μερικές σταγόνες λεμόνι, ή να προσθέσουμε μερικά πολύ λεπτά κομματάκια από το εσωτερικό του λεμονιού.

Τυλίγουμε τις πίτες σε ρολλά και τις τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Συνταγή 2η
 

Αλείφουμε δύο πίτες με βούτυρο, καλύπτουμε με μαρούλι και κατόπιν απλώνουμε το ζαμπόν και το τυρί και τις τυλίγουμε.

Συνταγή 3η
 

Αλείφουμε δύο πίτες με μαγιονέζα, ψιλοκόβουμε λίγο μαρούλι και άνηθο, και τα ανακατεύουμε με τον τόνο. Τα απλώνουμε στις πίτες και τις τυλίγουμε.

Λίγο πριν θελήσουμε να τις σερβίρουμε (όποια συνταγή κι αν έχουμε φτιάξει) τις κόβουμε σε λοξές ροδέλες και τις τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε καλύψει με μαρουλόφυλλα.

Μπορούμε να γευτούμε τις αραβικές πίτες ακόμα και ζεστές, φτιάχνοντας τες πίτσες με τα ανάλογα υλικά.


No Response to "Ρολλά με αραβικές πίτες [by Λένα]"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...