7 July 2011 Tags: , , 0 σχόλια

Caipirinha: Το κοκτέιλ του καλοκαιριού


Η Caipirinha είναι το παραδοσιακό coctail της Βραζιλίας με βάση τη Cachaca. Στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένο, και αποτελεί το απόλυτο κοκτέιλ του καλοκαιριού, της παραλίας, των διακοπών.

Η προελευσή της έχει να κάνει με την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ απο τους σκλάβους οι οποίοι χρησιμοπόιήσαν τη ζάχαρη και τα γλυκολέμονα με τη σόδα ωστε να παραπλανούν τους κατακτητές λέγοντας οτι πινουν χυμό, κρύβοντας το ρούμι. 

Η Cachaca λέγεται ότι διαφέρει από το ρούμι γιατί η ίδια φτιάχνεται από χυμό ζαχαροκάλαμου ενώ το ρούμι φτιάχνεται είτε από μελάσα είτε από χυμό ζαχαροκάλαμου που ωριμάζει σε βαρέλια από βελανιδιά. 
Κάθε χρόνο παρασκευάζονται 1.3 δισεκατομμύρια λίτρα cachaca. Μόνο το 1% της παραγωγής εξάγεται. Έξω από την Βραζιλία η Cachaca χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σαν συστατικό σε τροπικά ποτά με την Caipirinha να είναι το πιο δημοφιλές cocktail. 


Μερικές από τις παραλλαγές της Caipirinha είναι οι Caipiroska και Caipirissima, με βότκα και ρούμι αντίστοιχα.




Συστατικά:


Cachaca
1/2 Lime 
2 κουταλάκια μαύρη ακατέργαστη ζαχαρη
θρυμματισμένος πάγος


Εκτέλεση:


Πλένουμε και κόβουμε το lime σε 4 κομμάτια. Βάζουμε το lime και την μαύρη ζάχαρη στο ποτήρι και λιώνουμε με ένα μικρό γουδοχέρι. Το αφήνουμε για 1 λεπτό. Γεμίζουμε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο έως πάνω και προσθέτουμε την Cachaca. 


Ανακατεύουμε ελαφρά. 


Σερβίρουμε με κοντό καλαμάκι.




VipColours: Η Cachaca έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση (αρκετά ξινή) και είτε αρέσει είτε όχι.


Τελευταία πινελιά: Προσθέστε ελάχιστη βότκα Ursus. Το χρώμα αλλάζει εντυπωσιακά, και η γεύση επίσης.

No Response to "Caipirinha: Το κοκτέιλ του καλοκαιριού"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...