Blue Lagoon: Σε χρώμα ελληνικό


Το Blue Lagoon, είναι κυρίως καλοκαιρινό κοκτέιλ που και λόγω του ονόματος αλλά και του χρώματος του σε ταξιδεύει στη παραδεισένια λίμνη ή την απέραντη θάλασσα.

Η μία εκδοχή για το Blue laggon αναφέρει ότι πρωτοδημιουργήθηκε στο Harry's New York Bar, στο Παρίσι, το 1972. Ενώ μία άλλη εκδοχή αναφέρει ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του '60, όταν το λικέρ Blue Curacao πρωτοεμφανίστηκε στην ευρωπαική αγορά από την Bols.


Υλικά:

Vodka
Blue Curacao
Λεμονάδα ή Φρέσκα λεμόνια
Κερασάκι Μαρασκίνο
Πάγος

Εκτέλεση: 

Ρίχνουμε τα δυο πρώτα υλικά σε ποτήρι με παγάκια, προσθέτουμε  λεμονάδα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα κερασάκι μαρασκίνο.


Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σέικερ, όπου βάζουμε τα παγάκια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κερασάκι, και χτυπάμε καλά. Γαρνίρουμε στο τέλος με το μαρασκίνο.


VipColours: Με μία άλλη εκτέλεση, αυτή τη φορά με την προσθήκη Τεκίλας, μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε μία μπλε μαργαρίτα και να εντυπωσιάσουμε.

Blue Lagoon Frozen Margarita


Υλικά:

Tequila
Blue Curacao
Λεμονάδα ή Φρέσκα λεμόνια
Πάγος

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ, βάζουμε τον πάγο, την Tequila, το Blue Curacao, το χυμό λεμόνι, και δουλεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή της γρανίτας.

Στη συνέχεια σερβίρουμε σε ένα ποτήρι μαργαρίτας. 
Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να περάσουμε τα χείλη του ποτηριού με λεμόνι και στη συνέχεια με μία στρώση αλάτι.

Τελευταία πινελιά: Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και το ποτήρι είναι μέρος του κοκτέιλ και γενικά του κάθε ποτού. Το οποιοδήποτε κοκτέιλ ή ποτό, εκτός από ωραία γεύση πρέπει να έχει και σωστή εμφάνιση.

No Response to "Blue Lagoon: Σε χρώμα ελληνικό"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...