Λεμονάδα σπιτική [by Λένα]


Έχετε στον κήπο σας λεμονιές ή έχετε φίλους που σας προσφέρουν λεμόνια;
Μην τα αφήσετε να χαλάσουν. Όσο είναι φρέσκα και μυρωδάτα μπορείτε να φτιάξετε μία ωραιότατη δροσιστική, σπιτική λεμονάδα.

Υλικά:

3 ½ κούπες χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κούπες νερό
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και ξύνουμε τη φλούδα τους. Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το ξύσμα και το νερό, και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. 

Πρέπει να είναι σκεπασμένο για να μη φύγει το άρωμα από το ξύσμα λεμονιού. 

Στραγγίζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη χωρίς να την ανακατώσουμε. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο. 

Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Βάζουμε τη λεμονάδα σε αποστειρωμένα μπουκάλια περνώντας την από σίτα για να είναι διαφανής χωρίς υπολείμματα λεμονιού, και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Για να τη σερβίρουμε βάζουμε σε 1 ποτήρι του νερού 4-5 κουταλιές από το σιρόπι, μερικά παγάκια και συμπληρώνουμε με κρύο νερό. 



VipColours: Ανακατέψτε και απολαύστε την !!!
 
Τελευταία πινελιά: Προσθέστε ένα φρέσκο lime, ή ποτό της αρεσκείας σας για δυνατό coctail !!!

No Response to "Λεμονάδα σπιτική [by Λένα]"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...