Εναλλακτικός κορμός

Κορμός, σαλάμι, μωσαϊκό... 

Όπως και να το πούμε μας αρέσει πολύ. Όχι μόνο να το τρώμε, αλλά και να το φτιάχνουμε!
 
Υλικά (για 6-8 άτομα):

2 φακελάκια mousse σοκολάτας Γιώτης
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
3 ½ κουταλιές της σούπας Cointreau
450 ml. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το περιεχόμενο των δυο φακέλων, 400 ml. γάλα και
2 ½ κουταλιές Cointreau και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 5’.
Στη συνέχεια σπάμε τα μπισκότα με το χέρι (έτσι ώστε να μην θρυμματιστούν εντελώς) και τα ανακατεύουμε με τη mousse.

Τοποθετούμε στη βάση του σκεύους μας ολόκληρα μπισκότα, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει σε ένα μπωλ με γάλα και με μια κουταλιά Cointreau.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. 

Για να δώσουμε στο γλυκό μας τη μορφή τούρτας καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος με αποσπώμενη βάση, εναλλακτικά μπορείτε να «τυλίξετε» το μείγμα σε λαδόκολλα.

Η διαδικασία διαρκεί 15’


VipColours: Είναι απλό, ελαφρύ, και αρέσει σε όλους!

Τελευταία πινελιά: Λίγο πριν το σερβίρισμα καλύπτουμε την επιφάνεια του με τριμμένο μπισκότο.

No Response to "Εναλλακτικός κορμός"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...