Με τα πόδια ή με το ποδήλατο...


Ο καιρός άλλαξε και μας προκαλεί να ξεκινήσουμε τις βόλτες, με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Σας προτείνουμε λοιπόν κάποιες διαδρομές που έχουμε κάνει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο:


Κτήμα Συγγρού


Το κτήμα Συγγρού έχει έκταση 970 στρέμματα. Ξεκινάει από το δήμο Αμαρουσίου και φτάνει μέχρι τους δήμους Κηφισιάς και Μελισσίων. Πολλές κυκλικές διαδρομές, μονοπάτια μέσα στα πεύκα, αμπέλια και πολύ πράσινο! Η κεντρική είσοδος είναι από την Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ.

 

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης


Το πάρκο ανήκει στους δήμους Αγ. Αναργύρων, Ιλίου, και Καματερού. Εκτείνεται σε 1200 στρέμματα. Από όποιο μέρος της Αττικής και αν ξεκινήσετε μέσω της Αττικής Οδού (έξοδος 6 ή 7) θα βρεθείτε πολύ γρήγορα  στο πιο οργανωμένο πάρκο της Αττικής. Θα περπατήσετε σε ένα χώρο με 6 τεχνητές λίμνες, παιδική χαρά, δημοτικό γυμναστήριο, καφετέρια και διάφορα μαγαζιά. Το πάρκο το προσεγγίζετε από 5 διαφορετικές εισόδους. Οι πιο βασικές  είναι οι Λεωφόρος Φυλής και Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Κτήμα Τατοΐου


Στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας (15 χλμ από το κέντρο της Αθήνας) βρίσκεται το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου. Από την εθνική οδό  Αθηνών Λαμίας βγαίνουμε στην έξοδο για Ολυμπιακό χωριό (προς Τατόι - Βαρυμπόμπη). Το κτήμα έχει έκταση 47,5 χιλιάδες στρέμματα και κάνοντας βόλτα μέσα στο πράσινο, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε 40 διαφορετικά κτίρια της τότε εποχής (κεντρικό ανάκτορο, στάβλοι, βασιλικοί τάφοι, αποθήκες, ξενώνες, κλπ).

Κέντρο Αθήνας

Ξεκινάμε από τον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (μουσείο Ακρόπολης, Ωδείο Ηρώδου Αττικού), και συνεχίζουμε στην οδό Αποστόλου Παύλου (αρχαία αγορά, λόφο Πνύκας) με κατεύθυνση προς Θησείο. Περνάμε από την Πλάκα κι ανεβαίνουμε στην γειτονιά Αναφιώτικα με τα γραφικά σοκάκια, και καταλήγουμε πάλι στον πεζόδρομο.

 

Πεδίο του Άρεως


Το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας. Είσοδος στη συμβολή των οδών Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Μαυρομματαίων. Η ριζική ανάπλαση που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2010 περιελάμβανε 250 στρέμματα του πάρκου. Οδός των ηρώων: μαρμάρινες προτομές  με ήρωες του 1821. Φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα και άνθη-φυτά, ξηλώθηκε η άσφαλτος και στη θέση αυτών των διαδρομών μπήκε χώμα, συντριβάνια, και 2 παιδικές χαρές. Είναι φωταγωγημένο και φυλασσόμενο.

Παραλία Νέας Μάκρης


Παραλιακός πεζόδρομος/ποδηλατοδρόμος 3 χιλιομέτρων που ενώνει τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα.

No Response to "Με τα πόδια ή με το ποδήλατο..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...