7 May 2011 Tags: , , 0 σχόλια

Μαγειρίτσα: Γιατί όχι όλο το χρόνο;

Δεν είναι κρίμα ένα τόσο ωραίο φαγητό, να το μαγειρεύουμε μόνο το Πάσχα; Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή για Μαγειρίτσα, για όλο το χρόνο.







Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 800 γρ συκωταριά γάλακτος
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 12 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αρκετός άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
Εκτέλεση 

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά, και τη βάζουμε ολόκληρη να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια αλλάζουμε το νερό και τη βάζουμε πάλι ολόκληρη να πάρει μια δεύτερη βράση. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μέγεθος ζαριού). Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μαρούλια και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά, και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει η συκωταριά (χρησιμοποιούμε τη χύτρα εάν υπάρχει).

Αφού βράσουν, προσθέτουμε τα μαρούλια και τα αφήνουμε να συνεχίσουν όλα μαζί το βράσιμο μέχρι τα μαλακώσουν τελείως τα μαρούλια.

Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά και προσθέτουμε σε αυτά πρώτα το χυμό λεμονιού, και μετά ζωμό από τη χύτρα (όχι πολύ καυτό). Δένουμε με μία κουταλιά αλεύρι (ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για να μην σβολιάσει).

Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα στη χύτρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. 



VipColours: Καλή επιτυχία. Περιμένουμε σχόλια...

Τελευταία πινελιά: Εάν θέλουμε να ζεστάνουμε τη μαγειρίτσα, το κάνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην κόψει το αυγολέμονο.

No Response to "Μαγειρίτσα: Γιατί όχι όλο το χρόνο;"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...